Mesures COVID-19

scroll
Esquia amb seguretat   /    Mesures COVID-19

Principals mesures de prevenció contra la COVID-19

Les estacions d’esquí disposen de segells de certificació de mesures contra la COVID-19 d’agències de qualificació internacional per tal de poder aplicar-les amb l’objectiu de garantir la seguretat dels clients i del personal.

A continuació, detallem les mesures generals aplicades a les estacions d’esquí:PERSONAL DE L'ESTACIÓ

Es practicaran tests ràpids d’antígens regularment al personal dels dominis esquiables per garantir la seguretat dels treballadors de les estacions així com la tranquil·litat dels turistes i visitants.

 

ÚS DE MASCARETA O TAPACOLL HOMOLOGAT

L’ús de la mascareta o tapacolls homologat serà obligatòria:
Als remuntadors, a les zones d’espera i en els embarcaments de les instal·lacions mecàniques.
Als espais tancats, als edificis i a les zones comunes, com ara restaurants, escoles, botigues, taquilles, etc. Només es permetrà treure la mascareta en espais de restauració un cop asseguts a taula.

Durant la pràctica de l’esquí i l’snowboard, es recomanable l’ús de mascareta o tapacoll homologat, però no obligatori.

L’edat obligatòria d’ús de la mascareta es regirà en base al decret vigent establert pel Govern d’Andorra. Actualment (segons el decret 28-10-2020) l’edat obligatòria d’ús és a partir dels 8 anys.
 

DOMINI ESQUIABLE

• En cas de presentar símptomes evidents de la COVID-19, no es podrà accedir a l’estació.
 No es preveu una limitació de la capacitat a les estacions per a la pràctica de l’esquí, l’snowboard, l’esquí de muntanya, etc. en tractar-se d’una activitat a l’aire lliure.
 Es preveu limitar la capacitat als espais tancats per tal de garantir la distància interpersonal mínima de seguretat.
 Hi haurà dispensadors de sabó o gel hidroalcohòlic per a les mans en diversos punts accessibles a la disposició de tots els usuaris.
 S’intensificarà la neteja, la desinfecció i la ventilació contínua dels espais comuns i de tots els punts de l’estació.
 

 
REMUNTADOR MECÀNICS

Remuntadors oberts (telecadires i teleesquís)
No es limitarà la capacitat als remuntadors mecànics oberts i ventilats.

Remuntadors tancats (cabines)
La capacitat als remuntadors tancats se sotmetrà a la normativa que estableixi el Govern d’Andorra pel que fa al transports públic en cada moment.
Tractament especial de desinfecció de les cabines: Les estacions utilitzaran sistemes específics per eliminar virus i bacteris a les superfícies de les cabines (tractament fotocatalític i vinils antimicrobacterians Hexis PUREZONE®).


 
ESCOLES D’ESQUÍ

Les escoles d’esquí han adaptat els seus protocols tècnics d’aprenentatge per garantir la seguretat dels clients i els monitors.
 Es limitaran la capacitat i l’edat (de 3 a 6 anys) en el servei de guarderia.
 

 
RESTAURANTS

Les cartes dels restaurants estaran en format QR per evitar la manipulació de paper.
 Es recomana fer una reserva prèvia dels restaurants per tal d’evitar qualsevol tipus de cues als locals.
 Es preveu limitar la capacitat en els espais de restauració per tal de garantir la distància interpersonal mínima de seguretat.
 
 
RESERVES I PAGAMENTS

Es potenciarà l’ús de les aplicacions de cada estació per tal de minimitzar l’ús de planigrafies i materials informatius en paper, així com la realització de reserves dels diferents serveis de les estacions.
 Es recomana comprar i reservar en línia els forfets i els serveis de l’estació per evitar el pas per les taquilles. S’han incorporat màquines de venda i recollida de forfets per reforçar l’autovenda.
 Es prioritzarà el pagament amb targeta de crèdit i dispositius sense contacte.
 L’estació ha establert unes polítiques i unes garanties contra la COVID-19 per als forfets de temporada i per a les compres de paquets turístics. Les podeu consultar a cadascuna de les estacions.