scroll

Principals mesures de prevenció contra la COVID-19 per la temporada 2021-2022

El Govern d’Andorra aixeca l’obligatorietat de la mascareta en interiors en la majoria de casos. Els indicadors epidemiològics i sanitaris mostren una millora en l’evolució de la pandèmia que permet flexibilitzar les mesures existents.


S’actualitza el protocol d’accés a les estacions d’esquí després de l’alleugeriment de les  mesures temporals per minimitzar la propagació del SARS-CoV-2 anunciat per Govern en data 28/03/2022.


A continuació, detallem les mesures generals aplicades a les estacions d’esquí:


PERSONAL DE L'ESTACIÓ

• Per tal de garantir la seguretat dels treballadors de les estacions així com la tranquil·litat dels turistes i visitants,  tot el personal que treballa a les estacions disposa del certificat COVID. A més a més, les estacions porten a terme cribratges setmanals aleatoris al seu personal.
• Les estacions d’esquí, mantenen l’ús de la mascareta pel seu personal en els espais interiors d’atenció al públic.

 

ÚS DE MASCARETA O TAPACOLL HOMOLOGAT

S’eximeix de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en espais interiors com restaurants, escoles d’esquí, zones comunes, remuntadors tancats...
Es recomana l’ús de la mascareta especialment en espais interiors per a les persones que per edat, perquè presenten factors de risc o perquè no estant immunitzades, són especialment vulnerables a la infecció per SARS-CoV-2.
• Es manté obligatori l’ús de la mascareta en els centre mèdics de les estacions.

 DOMINI ESQUIABLE

• Cal evitar les aglomeracions en tota situació o activitat.
 No es preveu una limitació de la capacitat a les estacions per a la pràctica de l’esquí, l’snowboard, l’esquí de muntanya, etc. en tractar-se d’una activitat a l’aire lliure.
 Hi ha dispensadors de sabó o gel hidroalcohòlic per a les mans en diversos punts accessibles a la disposició de tots els usuaris.
 S’intensifica la neteja, la desinfecció i la ventilació contínua dels espais comuns i de tots els punts de l’estació.
 

 
REMUNTADOR MECÀNICS

No es limita la capacitat als remuntadors mecànics tant oberts com tancats (aquesta capacitat està sotmesa a la normativa que estableix el Govern d’Andorra pel que fa al transport públic en cada moment).
 


 ESCOLES D’ESQUÍ

Les escoles d’esquí han adaptat els seus protocols tècnics d’aprenentatge per garantir la seguretat dels clients i els monitors.

 
 
RESTAURANTS

 L'aforament en la restauració és del 100%.
El certificat COVID deixa de ser necessari per accedir als restaurants a partir del 10/03/22.
• Les cartes dels restaurants estan en format QR per evitar la manipulació de paper.
 Es recomana fer una reserva prèvia dels restaurants per tal d’evitar qualsevol tipus de cues als locals.
RESERVES I PAGAMENTS

Es potencia l’ús de les aplicacions de cada estació per tal de minimitzar l’ús de planigrafies i materials informatius en paper, així com la realització de reserves dels diferents serveis de les estacions.
 Es recomana comprar i reservar en línia els forfets i els serveis de l’estació per evitar el pas per les taquilles. S’han incorporat màquines de venda i recollida de forfets per reforçar l’autovenda.
 Es prioritza el pagament amb targeta de crèdit i dispositius sense contacte. 

FAQS

      · Si vens de vacances a Andorra, aquí tens tota la informació d’interés.
      · Per a més informació sobre la situació epidemiològica a Andorra: https://covid19.govern.ad/

•