Forfet Natura

scroll
Forfets   /    Forfet Natura

Forfet de temporada pels practicants de l’esquí de muntanya i les raquetes de neu

Forfet Natura

Temporada d'hivern 2021-2022 i estiu 2022

El Forfet Natura és un passi global que permet la pràctica dels esports de neu, alternatius a l’esquí alpí a les estacions de Grandvalira, Ordino Arcalís, Vallnord – Pal Arinsal i Naturland. Es tracta d’un forfet vàlid tant per a la temporada d’hivern i estiu.

A L’HIVERN els usuaris podran accedir de forma diària i sense limitacions a 27 circuits d’esquí de muntanya disponible i als espais habilitats per a les raquetes de neu, així com a la utilització d’un total de 13 remuntadors amb una pujada i una baixada per dia i giny.

Amb aquest, també s’inclou el servei de socors i trasllat al centre mèdic de l’estació en cas d'accident en els circuits i pistes habilitades per la pràctica de l’activitat.

A L’ESTIU aquest forfet donarà accés a l’ús dels remuntadors indicats per les estacions, amb una pujada i una baixada per dia i remuntador.


TARIFA ÚNICA: 125 €
10% de descompte pels federats de la FAM


EL FORFET NATURA ES POT ADQUIRIR:
A les oficines de Ski Andorra i a les taquilles de Vallnord - Pal Arinsal
Online amb recollida en diferents punts. 

CONDICIONS DEL FORFETQUÈ INCLOU EL FORFET NATURA:

Logotip Grandvalira

Hivern:
11 circuits d’esquí de muntanya.
20 circuits de raquetes de neu.
Accés als següents remuntadors: telecabina de Canillo, telecabina d’El Tarter, telecabina de Soldeu, telecabina Els Pioners (Pas de la Casa), Funicamp, teleesquí de Montmalús i telecadira Xavi.
Estiu:
Accés al telecabina de Canillo, telecabina de Soldeu, i Funicamp.

Logotip Ordino Arcalís

Hivern:
5 circuits d’esquí de muntanya.
Zones habilitades per a la pràctica de raquetes de neu.
Accés al telecabina de Tristaina.
Estiu:
Accés al telecabina de Tristaina i telecadira de Creussans.

Logotip Vallnord - Pal Arinsal

Hivern:
8 circuits d’esquí de muntanya.
6 circuits de raquetes de neu.
Accés al telecabina de la Massana, telecabina Els Orriols d'Arinsal, telefèric d’Arinsal - Pal, teleesquí La Tossa i cinta transportadora Pla de la Cot.
Accés als Campionats Mundials d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra.
L’estació posarà a la teva disposició un equip de pisters socorristes des de les 7.00h del matí fins les 22.00h. Cal consultar els itineraris nocturns establerts per l'estació.
Estiu:
Accés al telecabina de la Massana i al telefèric d’Arinsal - Pal.
Accés a les dues Copes del Món: UCI MTB World Cup i Skyrace Comapedrosa.Hivern:
3 circuits d’esquí de muntanya.
Zones habilitades per a la pràctica de raquetes.Recorda que per practicar l'esquí de muntanya a les estacions d'esquí cal respectar les normes específiques i recomanacions


FAQ’S PREGUNTES FREQÜENTS:

Per què em cal un forfet per a la pràctica d'esquí de muntanya i raquetes de neu dins les estacions d'esquí?
Aquest forfet neix després de la necessitat de voler regular aquesta modalitat a causa de la gran afluència de practicants dins les àrees esquiables de les estacions d’esquí. Així mateix, respon a la nova normativa del Govern d’Andorra a través del Reglament regulador dels requisits per a la pràctica d’esports de neu, altres que l’esquí alpí o l’esquí de fons, a les estacions d’esquí (BOPA núm. 141 del 02/12/2020).
 
El forfet Natura, és vàlid per a totes les estacions del país: Grandvalira, Ordino Arcalís i Vallnord – Pal Arinsal. També inclou Naturland. El forfet Natura només és necessari per  la pràctica de l’esquí de muntanya dins les àrees esquiables de les estacions d’esquí. 
Què inclou aquest forfet?
Durant la temporada d’hivern, el forfet Natura dona accés als 27 circuits d’esquí de muntanya marcats per les estacions, a les zones habilitades del domini esquiable per a la pràctica de les raquetes de neu, i a l’ús dels 13 remuntadors designats per les estacions (amb una pujada i una baixada per dia i remuntador).
 
A l’estiu, també tens avantatges i podràs fer ús dels remuntadors indicats per les estacions amb una baixada i pujada per dia i per remuntador.
Si només vull anar-hi un dia, què puc fer?
Existeix el Forfet Natura/dia per aquesta pràctica. Aquest forfet permet utilitzar els circuits i les pistes habilitades per les estacions. El preu del forfet de dia serà de 14 € per Grandvalira i Ordino Arcalís i 12 € per Vallnord – Pal Arinsal. Aquest forfet es podrà adquirir a les taquilles de les estacions o directament a les màquines TVM ubicades a l’estació
Quins requisits hi ha per adquirir aquest forfet de temporada?
Només cal presentar un document d’identitat i una fotografia al moment d’adquirir el forfet. Pots comprar-lo a les oficines de Ski Andorra o fer-lo online, i recollir-lo posteriorment en el punt de recollida que hagis triat.
Com recollir el forfet natura en els punts de recollida?
Si ets el titular del forfet, t’hauràs d’acreditar en el punt de recollida que has escollit durant el procés de compra.
 
En el cas que l’adquirent no hi acudeixi, és obligatori presentar, en el moment de la recollida, el comprovant de la compra.
Si tinc el forfet de temporada d'esquí alpí, puc fer esquí de muntanya a les estacions?
Sí, amb el forfet de temporada d'esquí apí es poden utilitzar els circuits d'esquí de muntanya. I a partir d'aquesta temporada 21-22, els clients que disposin d’un forfet de temporada d’esquí alpí (de la temporada en curs) d'una estació també estaran autoritzats a la pràctica de l’esquí de muntanya de totes les estacions d'esquí. Per exemple, si disposeu del forfet de temporada d'esquí alpí de Vallnord Pal Arinsal, podreu utilitzar  els circuits d'esquí de muntanya de Grandvalira, i Ordino – Arcalis.
Si encara no s’ha inaugurat la temporada, es pot practicar l’esquí de muntanya a les estacions sense el forfet natura?
Sí, es podrà practicar l’esquí de muntanya a les estacions d’esquí, sense disposar del forfet Natura mentre no s’hagi inaugurat la temporada. Cal però tenir en compte que tot i que les estacions no estan obertes al públic, cal respectar sempre les normes específiques i les recomanacions per a aquesta pràctica.
 
 • Està prohibit de portar gossos a les pistes.
 • En sentit de pujada l’usuari ha de pujar per la part dreta de la pista i en fila índia.
 • És important que els practicants siguin conscients que hi ha màquines trepitjaneu, o altres ginys i vehicles de l’estació, treballant per la preparació de les pistes. Es demana màxima prudència i respecte.
En cas de pèrdua o robatori del forfet, com he de procedir?
En cas de pèrdua o robatori del forfet es podrà solicitar un duplicat a les oficines de Ski Andorra. Aquest tindrà un cost de 20 €.
Em poden sancionar per no portar aquest forfet?
Si estàs practicant esquí de muntanya o raquetes de neu dins de l’àrea de concessió d’algun d’aquests dominis pots ser sancionats si no disposes del teu forfet Natura (de dia o de temporada).
 
Aquesta sanció NO serà realitzada per la policia sinó per l’equip de control de cada estació.
Inspecció i control per part de la policia.
Tal com s’indica al BOPA núm. 141 del 02/12/20, en referència al reglament dels requisits per la a la pràctica dels esports de neu, altres que l’esquí alpí i l’esquí de fons a les estacions d’esquí.
 
Article 7. Inspecció i control
La inspecció i el control de tot el que estableix aquest Reglament són facultat de l’òrgan administratiu competent en matèria de transport per cable i dels agents del Cos de Policia.
 
Article 8. Infraccions i sancions
1.En cas d’incompliment de qualsevol de les disposicions i les obligacions establertes en aquest Reglament, s’apliquen les disposicions corresponents al règim d’infraccions, responsabilitats i sancions establertes en el títol VI de la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable.

2. Alhora, l’incompliment de qualsevol de les disposicions i les obligacions establertes en aquest Reglament comporta que l’empresa explotadora pugui negar l’accés a les pistes i prohibir la utilització de les instal·lacions i la circulació per les pistes, de conformitat amb el que estipula l’article 33.2 de la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable.
 
3. Altrament, en el cas que per poder practicar els esports de neu a l’estació d’esquí l’usuari hagi de disposar d’un títol de transport com es defineix a l’article 27 de la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable, l’empresa explotadora pot aplicar les disposicions de l’article 30 de la mateixa Llei.
Em cal un forfet per a la pràctica d'esquí de muntanya fora dels dominis esquiables?
No. El forfet Natura només és necessari per a la pràctica d’esquí de muntanya dins de les estacions d’esquí.
És necessari un forfet per creuar l’estació per poder accedir a alguna altra itinerari fora del domini esquiable?
Aquelles persones que creuin l’estació, sense utilitzar els itineraris marcats ni els remuntadors al seu abast, per anar a un altre lloc fora del domini esquiable, no serà necessari que disposin de forfet (exemple de cada estació).
Una persona no resident / turista, també necessita un forfet?
Les normes i les lleis són idèntiques per a tots. Una persona no resident o que estigui de vacances al país i vulgui practicar esquí de muntanya o raquetes de neu a les estacions d’esquí d’Andorra haurà de disposar del forfet Natura. En aquest cas, podrà adquirir el forfet de dia.
Si el circuit està tancat per manca de neu, podré pujar per pista?
En el cas que els circuits estigués tancat per manca de neu, les estacions poden marcar els itineraris per les pistes d’esquí alpí. Serà obligació de l’usuari consultar amb l’estació els itineraris alternatius. En cap cas està permesa la pujada per una pista no habilitada per aquesta pràctica.
 
Cal recordar que en sentit pujada i si l’itinerari és per pista, l’usuari ha de pujar pel costat dret de la pista vigilant en tot moment els esquiadors que baixen. Si els usuaris pugen en grup, ho han de fer en fila índia.
Quines són les normes específiques per practicar l’esquí de muntanya a les estacions d’esquí?
 • Únicament està permès practicar l’esquí de muntanya en els itineraris o a les pistes d'esquí habilitats i en els horaris previstos per l’empresa explotadora. 
 • No s’ha d’utilitzar mai una pista tancada. Cal respectar les indicacions relatives a les pistes. 
 • Està prohibit de portar gossos. 
 • Està prohibit als vianants i als practicants de raquetes caminar per les pistes i els itineraris d’esquí de muntanya. Hi ha circuits específics preparats per a aquesta pràctica. 
 • No es permet esquiar pels circuits de pujada marcats fora pistes.
En quins horaris es pot practicar l’esquí de muntanya a les pistes?
 • Dins l’horari d’obertura al públic de l’estació (de 9h a 17h): en els itineraris específics d’esquí de muntanya i a les pistes autoritzades per l’estació. 
 • Fora de l’horari d’obertura al públic de l’estació (de 17.30h a 22h): hi ha estacions que preveuen itineraris específics d’esquí de muntanya de nit. 
 • De 22h a 07h no és permès de practicar l’esquí de muntanya, ni de pujada ni de baixada a les àrees esquiables. 
 • De les 07h a les 09h abans de l’obertura de l’estació: està permesa la pràctica de l’esquí de muntanya excepte els dies en què les condicions exigeixin el desencadenament del PIDA. 
Cal informar-se a l’estació dels horaris i pistes que es poden utilitzar i de les restriccions fora de l’horari d’obertura al públic.
 
És molt important que els practicants d’esquí de muntanya a la nit siguin conscients del perill que representen per a la seva seguretat les màquines trepitjaneu i sobretot els cables que les sostenen.
On es poden consultar els circuits d'esquí de muntanya?
En les pàgines web de cada estació i a través d’aquest enllaç:
 
VALLNORD - PAL ARINSAL
GRANDVALIRA
ORDINO ARCALÍS
NATURLANDIA